Foto: Lenny Schroder

Debat II- NORTH en Villa Bredero
- voetbal als communicator -

Pekstars vs Hoge heren
Maandag 24 april/16.00 18.00 uur / Mosveld, Amsterdam Noord

Op maandag 24 april a.s. vindt van 16.00 uur tot 17.00 uur op het Mosveld in Amsterdam Noord, het vroegere Volewijckersveld, een voetbalmatch plaats tussen het stadsdeelbestuur en ontwikkelaars van een nieuw stadsdeel in Noord (het Shellterrein/Overhoeks) en de huidige bewoners in het nabijgelegen oudere stadsdeel de Van der Pekbuurt. Na afloop wordt er tot 18.00 uur in Café-Koffiehuis "Blokker" op het Mosveld 49 gediscussieerd over de toekomst van de Van der Pekbuurt in relatie tot het nieuwe woon- en werkgebied Overhoeks (het dan voormalige Shellterrein). 'Villa Bredero' (een initiatief van het Bredero College) gaat het 'sportieve debat' over de ontwikkelingen op video opnemen. Bewoners van met name de Van der Pekbuurt en Volewijk zijn van harte welkom om aan de informele gesprekken deel te nemen en zich uit te spreken voor de camera.

Foto: Lenny Schroder

De volgende onderwerpen zullen aan de orde komen:
Oude wijk geholpen of bedreigd door nieuwe Buur? & Heeft de 'Van der Pekbuurt' ook een toekomst?

Foto: Lenny Schroder

De ontwikkeling van het oude Shellterrein tot het moderne en vermoedelijk zeer gewilde nieuwe woon- en werkgebied Overhoeks zal doorslaggevende veranderingen teweegbrengen in de nabije oude wijken. Vergelijkbaar met wat gebeurde met woonwijken in enigszins identieke situaties in bijvoorbeeld Berlijn na de bouwexplosie of op Katendrecht in Rotterdam na de ontwikkeling van het oude havengebied? Maar eerst een activiteit om in gesprek te komen.

Foto: Lenny Schroder

Het debat is in onze samenleving tot een verlengde vergadering verworden. Hier brengen we de spelers echt samen. Eén veld en één kleedkamer voor alle spelers. De gesprekken vooraf, in de pauze en achteraf worden op video opgenomen. Alle supporters zijn uiteraard welkom in de kantine (het café) na afloop van de wedstrijd. Is het nog steeds waar dat sport verbroedert?

Foto: Lenny Schroder

De debatten North zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Stimuleringsfonds voor Architectuur/Belvedère, Stadsdeel Amsterdam Noord, Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSB Fonds, Cultuurfonds Bank Nederlandse Gemeenten, Stichting LYR, De Baak Noordwijk, Ton Langelaar, Caroline Klop, Ina Eskes, Rob Post, Sportbuurtwerk Stadsdeel Amsterdam Noord, IJKantine, Café Blokker.

Foto: Lenny Schroder

Contact: info@northamsterdam.com of via Henke Baars: 06 - 51920808 / Marjolijn Hessing: 06 - 24698705